fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 2 2023

Posted on
Newsflash: Uge 2 2023

Det har været en begivenhedsrig uge i bilbranchen – det har Elon Musk sørget for. Læs om Teslas vilde prisnedsættelser, Årets Bil i Europa 2023 Jeep Avenger, ny BMW i4 indstigningsmodel, attraktiv privatleasing af Audi A4 Avant, elektrificeret konceptbil fra Suzuki, sidste runde i Renault R.S. Ultime, MG4 klar til levering, priser på MG4 privatleasing og om Ducati, der aldrig har solgt så mange motorcykler som i 2022.

Tesla med rabat og hurtig levering

Mange fik morgenkaffen galt i halsen fredag morgen, hvor nyheden om Teslas prisnedsættelser trak overskrifter nationalt og internationalt.  

Der er tale om markante nedsættelser på populære modeller som Model 3 og Model Y globalt, og i Danmark er der mellem 75.000-130.000 kr. at spare afhængig af model.

Billigste Model 3 koster nu 359.990 kr. og Model Y fås fra 419.990 kr. – begge med levering inden for en overskuelig fremtid på få måneder, hvilket i skyggen af forsyningskrisen er ekstremt hurtigt.

Teslas prisnedsættelser har givet rystelser gennem hele branchen, som nu skal finde en måde at navigere på i en ny virkelighed. Mange spår at flere vil følge trop og at både nye og brugte biler potentielt vil falde i pris – herunder også forskellige drivlinjer.

Nedsættelserne er godt nyt for dem, som skal ud og anskaffe en Tesla Model 3 eller Model Y. I en story på Carlife365’s Instagram svarer over 50 % af følgerne, at de føler sig fristet af de nye priser.

Eksisterende ejere er næppe begejstrede. Selvom man som nuværende Model 3 eller Model Y ejer måske først skal skifte bil om mange år, er det stadig et slag i ansigtet.

Tesla 3
Foto: Thomas Saks

Jeep Avenger er Car of the Year 2023

Udover at være den første elektriske Jeep og den første model, som er designet og udviklet i Europa, er Jeep Avenger den første bil fra mærket, der kåres til Årets Bil i Europa.

Det er en jury på tværs af 23 lande, som er enige om, at Avenger er bedst. Den er på størrelse med en Opel Mokka og Peugeot 2008, som den deler platform med. Den findes med flere drivlinjer men i Danmark lanceres den udelukkende som elbil.  

Avenger har 156 hestekræfter og et batteri på 54 kWh. Rækkevidden er op til 400 kilometer (WLTP). Den kan hurtiglade med op til 100 kW og kan oplade fra 20-80 % på under en halv time. På en 11 kW hjemmelader tager det 5,5 timer at lade bilen op.

Avenger kommer til Danmark i løbet af foråret, og Jeep Danmark regner med en startpris i omegnen af 300.000 kroner.

Pointfordeling:

Ny indstigningsmodel i BMW i4-serien kan leveres hurtigt

Billigste BMW i4 er en ny version 286 hk og en rækkevidde op til 478 km. Den hedder BMW eDrive35 og koster fra 469.500 kr.

Den nye model kan bestilles hos de danske forhandlere allerede nu og leveres fra april måned.

BMW i4 eDrive35 har den nyeste Gen5 eDrive-teknologi, der også findes i dens søskende BMW i4 eDrive40 og M50 samt i BMW iX.

Den leveres med samme standardudstyr som eDrive40-udgaven, hvilket inkluderer blandt andet BMW Live Cockpit Plus med curved display, Connected Package Professional, Parking Assistant med bakkamera, 3-zoners klimaautomatik, automatisk bagklap, Cloth/Sensatec-indtræk og 17” alufælge.

Modeloversigt BMW i4

Læs vores test af BMW i4 M50 her

Foto: BMW

Audi A4 Avant til attraktiv privatleasingpris

Audi har trillet kampagnemodellen Audi A4 Avant S line Plus frem og lokker med masser af udstyr og attraktive priser. Du får bl.a. LED-forlygter, lændestøtte med massagefunktion foran, MMI Navigation plus, 3-zonet Komfortklimaanlæg, Audi virtual cockpit plus, Parkeringshjælp plus, elbagklap, sportsundervogn, flotte 18” fælge og metallak.

Den koster fra 4.995 kr./md. med en førstegangsydelse på 25.000 kr. Det er for en Prisen for benzindrevet 40 TFSI med 204 hk og S tronic automatgearkasse.

Læs mere om kampagnen her

Foto: Thomas Saks

Elektrisk konceptbil Suzuki eVX præsenteret

På årets Auto Expo biludstilling i Indien præsenteres konceptbilen eVX, som er en elbil i klassiske SUV klæder. Netop denne biltype har SUV god succes med hvor kendte modeller som Vitara, S-Cross og Jimny er populære hos kunderne.

eVX er en dedikeret elbil som fås med firehjulstræk. Den har en længde på 4,3 meter, en bredde på 1,8 meter og en højde på 1,6 meter. Størrelsesmæssigt ligger den tæt på modellen S-Cross.

Den nye elbil planlægges at skulle sælges fra 2025. Suzuki oplyser, at den udstyres med et batteri med en kapacitet på 60 kWh, som giver en rækkevidde på ca. 400 km.

Sidste omgang med Renault Megane R.S.

Renault Sport, der blev etableret i 1976, lukker og slukker. Alt fra Renaults motorsportshylder kommer fremover til at bære Alpines logo og farver.

Ændringen medfører, at potente gadebiler som Megane R.S. snart er historie. Den hidsige Trophy-version har slået rekorder på Nürburgring og fået smilet frem på alle med benzin og fartgalskab i blodet. Renault har derfor tænkt sig at runde af med maner.

Renault Megane R.S. Ultime lanceres som en allersidste model. Den er en kraftkarl, der ligger mellem den almindelige R.S. og Trophy, og fås i en limited version hvor der kun produceres 1.976 biler. Antallet er en hyldest til fødeåret for Renault Sport.

Bilen har en 2.0 liters turbomotor, der yder 300 hk og sprinter fra 0-100 km/t på 5,7 sekunder. Den har Brembo bremser med røde kalibre og cupchassis. Firehjulstyring og 19” fælge iklædt performancedæk skal sikre, at turen rundt i svingene bliver med max glæde og kontrol.

I kabinen er der skålsæder fra Recaro, et rat beklædt med alcantara, Boseanlæg, head up display og R.S. monitor til de sportslige præstationer.

Renault Megane R.S. Ultime er netop præsenteret på Tokyo Auto Salon.

Læs vores test af Renault Megane R.S.

Foto: Renault

MG4 er klar til levering og privatleasing tilbydes

MG4 Luxury med 64 kWh-batteri og en rækkevidde på 435 km er klar til levering. Bilen kom på 2. pladsen i kåringen af Årets Bil i Danmark 2023 efter et tæt opløb, hvor kun et enkelt point manglede for at sikre sejren.

I forbindelse med lanceringen hos de danske MG brand stores, tilbydes MG4 som privatleasing i to forskellige tilbud:

Højere udbetaling og lavere månedlig ydelse:

Udbetaling: 19.995 kr. og månedlig ydelse fra 3.195 kr.

Lavere udbetaling og en højere månedlig ydelse:

Udbetaling: 9.995 kr. og månedlig ydelse fra 3.495 kr.

I løbet af foråret introduceres MG4 også i en Nordic Edition med en batteripakke på 51 kWh og en rækkevidde op til 350 km til 249.999 kr. Den kan også privatleases.

Luxury koster fra 284.999 kr.

Læs vores test af MG4

Foto: Thomas Saks

Rekordår hos Ducati

2022 blev et ekstraordinært godt år for Ducati. Ved årets afslutning var der solgt 61.562 motorcykler til entusiaster rundt om i hele verden. Det er ny rekord og salget voksede med 3,6 %.

Topsælgeren er Multistrada V4 med 10.716 motorcykler leveret over hele verden. I Danmark har bl.a. det danske politi taget den model til sig.

Monster-familien med 7.971 solgte enheder sælger også godt efterfulgt af Scrambler Ducati 800-familien med 6.880 leverede cykler.

Racemodellerne klarer sig også godt, og leverer flotte resultater i MotoGP.

Ved udgangen af ​​2022 er der 821 Ducati-forhandlere i verden – det højeste antal nogensinde.

For 2023 har Ducati præsenteret 8 nye modeller – bl.a. anden generation af Scrambler Ducati og nye versioner af Multistrada V4.

Læs vores test af Ducati Monster 821

Læs vores test af Ducati Panigale V2

Læs vores test af Ducati Panigale V4

Læs vores test af Ducati Scrambler

Foto: Thomas Saks

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet